15 april Open dag Pius Park

Het Pius Park is een unieke omgeving waar wonen, sport,

onderwijs en zorg samen komen.

Deze dag kun je kennismaken met diverse partners van het Pius Park.


Het jonge samenwerkingsverband Pius Park, bestaande uit sportverenigingen, onderwijs, wonen en zorg, houdt zondag 15 april haar eerste opendag. Deze dag kunnen inwoners van Peel en Maas een bezoek brengen aan het Pius Park. Een dag om te beleven wat er in dit gebied te doen is. De sportverenigingen laten je kennis maken met hun tak van sport, er zijn diverse clinics en je mag overal aan meedoen, jong en oud. Een nieuw inwoners initiatief zal laten zien wat je kunt doen met een Hondenspeelweide, De bedoeling van het speelveld is dat honden op een veilige manier lekker los, samen kunnen spelen en evt. met de attributen / obstakels die er op het veld zijn aangebracht. Het is duidelijk geen uitlaatveld om honden hun behoeften te laten doen. Op twee plaatsen zijn infostand ingericht waar de toekomstplannen gepresenteerd worden, zover die bekend zijn. Het in de dorpsmond bekende Piushof zal in zijn geheel heringericht worden, de bewoners en de partners van het Pius Park mogen meedenken in deze gebiedsontwikkeling. Wensen en ideeën kunnen deze dag ingebracht worden.
Ontstaan Pius Park
Om in de toekomst de juiste bijdrage te kunnen blijven leveren aan een vitaal en optimaal woon-, sport- en leefklimaat in Peel en Maas hebben de organisaties in het gebied de handen ineen geslagen. Samen gaan ze werken aan een toekomstbestendige omgeving met een woon- onderwijs- en beweegaanbod dat is afgestemd op de vraag en de behoefte van inwoners en de partners. Het Pius Park heeft grotere ambities dan alleen een sportpark voor iedereen te worden. Het Pius Park wil invulling geven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om een leefomgeving te creëren waar gezonde leefstijl centraal staat, waar het prettig leven is en jong en oud samengaan.
Samen beter worden
Waar verenigingen en organisaties elkaar lange tijd als concurrenten beschouwden, zie je in het Pius Park juist de beweging naar partnerschap. Samen vormen ze een sterk merk met een grote achterban, met veel kennis en de potentie om een unieke leefomgeving te creëren. Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Is het motto dat het Pius Park op het lijf is geschreven.
15 april opendag van 10.00 tot 15.00 uur
Op de website www.piuspark.nl kun je het complete programma vinden. Bij de deelnemende partijen ontvang je tijdens de opendag het volledige programma en kun je de hele dag allerlei sporten bekijken maar vooral ook proberen, kun je meedenken en ideeën aandragen om het Pius Park mee vorm te geven. De deelnemende partners:Atletiek Helden, Wielerclub Midden Limburg, TC Everlo, TV Grootveld. TTV Fortus, SC Pareja (fusie vereniging SSS/Concordia), VC Olympia, Appie’s Fight gym, Stichting Thyas, Stichting Sporthallen, Feestzaal Thoes, Wonen Limburg, Stichting Prisma, Cultuurpad, Het Bouwens, Hondenspeelveld Pius Park, heten je van harte welkom.