Wil jij mee bouwen en verbinden? 

Door samenwerking en verbinding tussen alle betrokken partijen, is een krachtig en bloeiend Pius Park ontstaan waar ontmoeten centraal staat. Pius Park staat voor het ‘Goede Leven’: een samenleving waar men oog heeft voor de verschillende dimensies van positieve gezondheid, waaronder bewegen, mentale fitheid, zingeving, kwaliteit van leven, participatie en het dagelijks functioneren.

Dankzij de samenwerking ontstaat een toekomstbestendig gebied, met dito verenigingen waar onderwijs, wonen en zorg gebruik van kunnen maken. Het gebied voorziet in een lokale en regionale functie met de juiste faciliteiten en multifunctionele gebiedsinrichting.

Duurzaamheid als groene draad. Wij nemen de verantwoordelijkheid om verantwoord en duurzaam samen te werken. Goed voor mens, natuur én maatschappij.

Kortom, Pius Park is een uniek park dat op bijzondere wijze tot stand is gekomen. Daar mogen we samen trots op zijn! Kijk gerust op https://www.piuspark.nl om een goed beeld te krijgen van de bijna onbegrensde kansen en mogelijkheden.

De fase is aangebroken om de organisatie verder vorm te geven en samen onze ambities waar te maken.

Wij nodigen jou uit!
Ondernemende vrijwilligers met sterke bestuurlijke vaardigheden worden uitgenodigd om de rol van bouwer en verbinder op zich te nemen en onze missie en visie met passie uit te dragen. Vanaf het 4e kwartaal 2024 ga je samen met onze vrijwilligers en parkmanager bijdragen aan het realiseren van de ambities van Stichting Pius Park.

De uitdaging!
Als bouwer en verbinder van Stichting Pius Park krijg je de gelegenheid om jouw strategisch inzicht, leiderschapsvaardigheden en passie voor gezond leven te benutten en een blijvende impact te maken op en voor de gebruikers van het Pius Park. Je ontwikkelt samen met partners en stakeholders een visie Pius Park 2030, draagt de visie van Stichting Pius Park uit en bent verantwoordelijk voor het beleid, de strategische richting en het dagelijks beheer van de organisatie.

Wat ga je doen?

 • Je neemt een leidende rol bij de oprichting van de stichting Pius Park;
 • Je leidt de organisatie met een toekomstgerichte blik;
 • Je waarborgt de strategische koers en dagelijkse leiding. Je werft en stuurt de parkmanager aan;
 • Je zorgt voor een jaarlijks uitvoeringsplan;
 • Je begeleidt het oprichtingsproces voor de maatschappelijke coöperatie Pius Park. De coöperatie heeft als doelstelling dat het een park voor iedereen gaat worden;
 • Je zorgt voor de continuïteit van de organisatie door een succesvolle fonds- en subsidiewerving;
 • Je bouwt en onderhoudt actief relaties met partners en stakeholders om onze ambities te realiseren. Denk hierbij aan het verbeteren van de samenwerking tussen de partners en het opzetten van sterke samenwerkingsverbanden met scholen, bewoners, gemeente en andere organisaties om een effectief en breed gedragen ondersteuningsnetwerk te vormen;
 • Je ontwikkelt samen met partners en stakeholders een visie Pius Park 2030;
 • Je gaat op zoek naar en benut nieuwe kansen voor de partners en hun doelgroepen. Je gaat samen met de parkmanager op zoek naar innovatieve manieren om partners nog beter te ondersteunen;
 • Met jouw vermogen om innovatie, inclusiviteit, samenwerking en diversiteit te bevorderen, zorg je voor een omgeving die ruimte biedt voor ontwikkeling en groei;
 • Je inspireert partners en vrijwilligers en geeft leiding aan een organisatie die zich toelegt op het creëren van kansen.

Taken en verantwoordelijkheden

De taken en verantwoordelijkheden worden verdeeld over de bestuursleden, parkmanager en werkgroepen. De bestuurder is belast met het uitzetten en bewaken van de koers, de vaststelling van het beleid en met de algehele leiding van de organisatie. Uitgaande van een bestuur met 5 leden (voorzitter, penningmeester, secretaris, algemene bestuursleden).

 Geïnteresseerd en enthousiast?

Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief (maximaal 1 A4) en CV. Deze kun je sturen naar info@piuspark.nl . Heb je een voorkeur voor een bepaalde (bestuurders)rol dan geef dat gerust aan. Na beoordeling van de binnengekomen reacties gaan wij graag in gesprek met de kandidaten. De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 20 juni en 30 juni 2024.

Voor inhoudelijke vragen over het Pius Park kun je contact opnemen met Ine Jacobs. info@piuspark.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Michiel Wijngaard. Michiel@sofieverbindt.nl