Werk achter de schermen

In 2025 gaat het Pius Park op de schop. We starten met het omvormen van het gebied naar een groot park, een omvangrijke ontwikkeling. De wegen maken plaats voor paden en er komt meer groen en verlichting. Daarnaast plaatsen we nieuwe voorzieningen zoals een mooi plein, padelbanen, zitjes en een skatepark. Dit filmpje neemt je mee in het nieuwe Pius Park.

Deze ingrijpende veranderingen vragen om veel en goede voorbereidingen. Er moeten diverse werkzaamheden uitgevoerd worden zoals het checken van leidingen onder de grond voor stroom, water, riool en kabels voor TV en internet. Daarnaast is er veel contact met externe partijen om alles in goede banen te leiden.

De gemeente heeft een officieel besluit genomen om de wegen in het gebied te mogen opheffen. Er worden nu technische tekeningen gemaakt, zodat we later een aannemer kunnen vragen om het werk uit te voeren. De brandweer is nauw betrokken om te kijken of alle gebouwen en brandkranen goed bereikbaar blijven.

Om het omgevingsplan (bestemmingsplan) aan te passen worden nu onderzoeken uitgevoerd. Zo brengt IVN de flora en fauna in kaart, duiken we in de archieven voor archeologisch onderzoek, controleren we of er inderdaad voldoende parkeerplaatsen zijn en worden er berekeningen gemaakt om te checken of de geluidsoverlast binnen de perken blijft.

Veel mensen werken met plezier aan de komende transformatie van het Pius Park. Deze enthousiaste en betrokken personen zijn meestal achter de schermen werkzaam, maar van groot belang. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Laat het ons dan weten. We vertellen het graag.

354598446_246628301338223_5268053420982797298_n

meer nieuws

“Pretpark voor jong en oud”

Pius Park voor jong en oud De inclusieve inrichting van het Pius Park in Panningen…

Daadkragt Magazine Pius Park Panningen

Daadkragt magazine

Met gebiedsontwikkeling de wereld mooier en gezonder maken. Dat willen we bij Kragten. Dus toen...

Nieuw gezicht Pius Park

De afgelopen maanden is de werkgroep communicatie druk geweest met het ontwikkelen van een huisstijl...